Roelof

Shore

Mijn woon- en leefomgeving speelt zich af rond de Bûtenposter feart. Via het Prinses Margriet kanaal verbonden met de Waddenzee en IJsselmeer. Het is een kleine ‘one way vaart’. Langs deze feart staan enkele oude fruitbomen, waar ook vroeger een boerderijtje was. Het gaat om enkele appelbomen en een perenboom. In het voorjaar de bloesem, in het najaar de vruchten, in de winter de prille knoppen en het silhouet.

Fellow pilgrim

Quinten is pas 11 geworden. Regelmatig zoek ik hem op. Hij houdt van voetballen en vissen. Op zijn verjaardag hebben we samen gefietst en gevist.

Ik ving twee, hij vier vissen. De laatste, grootste vis haalde hij zelf van de haak.

Een kleine overwinning in ‘zelf doen’.

Senses

Een stuk appelboomhout uit de Reahelstermieden (waarschijnlijk getroffen en gespleten door de bliksem) is voor mij een uitdaging om te bewerken tot een gift: een geschenk voor iemand met wonden aan het leven opgelopen.

Name

Mijn naam is Roelof, genoemd naar een oudste broer van mijn vader Hendrik. Het betekent ‘roemrijke wolf’; zo voel ik me niet. Als kleine jongen kreeg ik bij de deur ooit eens van mijn oom Roelof in Steenwijk een rijksdaalder! Ik was rijk.

Akse is mijn familienaam; het betekent ‘grote bijl’ (axe). Voor mij staat deze naam symbolisch voor ‘bijl aan de wortel ‘ = bijl aan de wortel van het kwaad. Een uitnodiging tot een helende levensstijl.

More people

Wasicu / Rhine River